Rizses csoki

A rizses csokiról a gyerekkorom jut eszembe. Mindig nosztalgikus hangulatba kerülök tőle. Bevillan, ahogy kislányként édesanyámmal együtt lelkesen készítettem a rizses csokit és alig vártam, hogy megszilárduljon. Ha te is imádtad gyerekként a rizses csokit próbáld ki ezt az egyszerű receptet! Könnyen elkészíthető, akár gyerekekkel is! Jó nosztalgiázást neked is!

Rizses csoki hozzávalói:

 

  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 20 dkg zsíros tejpor
  • 20 dkg porcukor
  • 7 dkg puffasztott rizs (én a legutóbb 10 dkg-ot tettem bele és egy kicsit túl rizses volt)
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 dl víz

Rizses csoki elkészítése:

 

  1. A cukrot, a margarint és a vizet egy lábosban összeolvasztjuk, majd felforraljuk.
  2. Beletesszük a zselatint és folyamatosan kevergetve eloszlatjuk a legkisebb csomót is.
  3. Beleszitáljuk a holland kakaóport, ezzel is csomómentesre keverjük.
  4. A tűzről levéve gyakran megkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  5. Belekeverjük a vanília aromát és a tejport. Sűrűn folyó állagú csomómentes csokoládét kell kapnunk.
  6. Utolsó simításként belekeverjük a puffasztott rizst és hosszúkás szilikon formába tesszük. (Nem kell alá semmi, amikor megszilárdult könnyen lehúzhatjuk róla a szilikon formát.) Ha szilárd formába öntöd, a rizses csoki beleöntése előtt érdemes azt folpackkal kibélelni.
  7. Hűvös helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön. Türelmetlenebbek hűtőbe is tehetik. Fontos, hogy hagyjunk elég időt a zselatinnak a megszilárduláshoz.

Jó étvágyat és jó nosztalgiázást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük