Kóstoltad már a sacher muffint? A sárgabarack lekvár kicsit savanykás íze és a csoki édes selymessége igazán fantasztikus párost alkot! Süssd meg te is és garantált a siker!
Sacher muffin recept
Sacher muffin hozzávalók:
Sacher muffin tésztájához:
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg (házi) baracklekvár
- 15 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Sacher muffin tetejére:
- baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Sacher muffin elkészítése:
- A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
- A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, cukor, vaníliás cukor) egy tálba tesszük. A kakaóport beleszitáljuk, az egészet összeforgatjuk.
- A vajat mikróban egy kicsit megmelegítjük (csak, hogy ne legyen nagyon kemény), kicsit átkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a baracklekvárt és a tejet, végül jöhetnek bele a száraz hozzávalók. Csak nagyon rövid ideig kell keverni!
- A muffin formába muffin papírt teszünk vagy kikenjük vajjal.
- Az előkészített muffin sütőformákat 2/3-ig töltjük a Sacher muffin masszával.
- A már előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük.
- Ha megsült kivesszük a sütőből és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
- Baracklekvárral vastagon megkenjük a muffinok tetejét.
- A csokit apró darabokra törjük és 3 evőkanál étolajat adunk hozzá.
- Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott csokit a lekváros muffin tetejére tesszük.
Én tejcsokival szoktam készíteni ezt a receptet (a képen is így látható), mert a gyerekek nem szeretik az étcsokoládét, de a sacher muffin étcsokival az igazi! Azzal érdemes elkészíteni.
Nagyon finom és különleges muffin.
Próbáld ki te is!
Jó sütést!