sacher muffin

Sacher muffin

Kóstoltad már a sacher muffint? A sárgabarack lekvár kicsit savanykás íze és a csoki édes selymessége igazán fantasztikus párost alkot!  Süssd meg te is és garantált a siker!

Sacher muffin recept

Sacher muffin hozzávalók:

Sacher muffin tésztájához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg (házi) baracklekvár
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Sacher muffin tetejére:

  • baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Sacher muffin elkészítése:

  1. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, cukor, vaníliás cukor) egy tálba tesszük. A kakaóport beleszitáljuk, az egészet összeforgatjuk.
  3. A vajat mikróban egy kicsit megmelegítjük (csak, hogy ne legyen nagyon kemény), kicsit átkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a baracklekvárt és a tejet, végül jöhetnek bele a száraz hozzávalók. Csak nagyon rövid ideig kell keverni!
  4. A muffin formába muffin papírt teszünk vagy kikenjük vajjal.
  5. Az előkészített muffin sütőformákat 2/3-ig töltjük a Sacher muffin masszával.sacher muffin sütés előtt
  6. A már előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük.
  7. Ha megsült kivesszük a sütőből és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
  8. Baracklekvárral vastagon megkenjük a muffinok tetejét.
  9. A csokit apró darabokra törjük és 3 evőkanál étolajat adunk hozzá.
  10. Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott csokit a lekváros muffin tetejére tesszük.

Én tejcsokival szoktam készíteni ezt a receptet (a képen is így látható), mert a gyerekek nem szeretik az étcsokoládét, de a sacher muffin étcsokival az igazi! Azzal érdemes elkészíteni.sacher muffin tálalva

Nagyon finom és különleges muffin.

Próbáld ki te is!

Jó sütést!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük