Sajtos kréker

A sajtos kréker nagyon sajtos, nagyon ropogós, és nagyon finom ropogtatni való! Ha még nem találtad meg az „igazi sajtos” recepted, próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető krékert.
A tésztát felszeletelheted csíkokra, négyzetekre, vagy akár kiszúrhatsz belőle köröket, amiket háromszögekre vághatsz, majd sajtra emlékeztető lyukakat készíthetsz bele egy szívószál segítségével.

Sajtos kréker recept
A sajtos kréker hozzávalói:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg sajt (füstölt is lehet)
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
A sajtos kréker elkészítése:
  1. A szoba-hőmérsékletű vajat  a liszttel morzsold el, majd add hozzá a sajtot, a sót és a tojássárgákat.
  2. Tedd fél órára pihenni a hűtőbe a tésztát.
  3. Nyújtsd ki a tésztát, szúrj ki belőle kb. 10 cm átmérőjű köröket.
  4. Pizzavágóval oszd fel őket háromszögekre.
  5. Egy nagyobb lyukú, erős szívószállal szúrd ki a lyukakat a tésztából.
  6. A krékereket süsd meg 180°C-on.

Ezen az angol nyelvű linken egy másik szuper kréker receptet találsz->

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük