A sajtos kréker nagyon sajtos, nagyon ropogós, és nagyon finom ropogtatni való! Ha még nem találtad meg az „igazi sajtos” recepted, próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető krékert.
A tésztát felszeletelheted csíkokra, négyzetekre, vagy akár kiszúrhatsz belőle köröket, amiket háromszögekre vághatsz, majd sajtra emlékeztető lyukakat készíthetsz bele egy szívószál segítségével.
Sajtos kréker recept
A sajtos kréker hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg sajt (füstölt is lehet)
- 2 tojássárgája
- 1 teáskanál só
A sajtos kréker elkészítése:
- A szoba-hőmérsékletű vajat a liszttel morzsold el, majd add hozzá a sajtot, a sót és a tojássárgákat.
- Tedd fél órára pihenni a hűtőbe a tésztát.
- Nyújtsd ki a tésztát, szúrj ki belőle kb. 10 cm átmérőjű köröket.
- Pizzavágóval oszd fel őket háromszögekre.
- Egy nagyobb lyukú, erős szívószállal szúrd ki a lyukakat a tésztából.
- A krékereket süsd meg 180°C-on.
Ezen az angol nyelvű linken egy másik szuper kréker receptet találsz->