Sajtos párnácska

Ha egy jó kis sós ropogtatni valóra vágyom vagy a vendégeknek sörkorcsolyát szeretnék kínálni ezt, mindig ezt a sajtos párnácska receptet készítem el, mert nagyon egyszerű megcsinálni ezt a sós süteményt és nagy sikere szokott lenni. Ha nagyobb vendégség jön és biztosra akarok menni, akkor dupla adagot sütök a sajtos párnácskákból.

Sajtos párnácska hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk. só
  • 1 tojás
  • 20 dkg sajt
Sajtos párnácska elkészítése:
  1. A margarint, a sót és a tejfölt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és cipót készítünk belőle. Elég lágy tésztát kapunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ha nincs ennyi időnk, akkor elég csak egy órára is.
  2. A hűtőből kivéve kinyújtjuk. (A deszkát jól lisztezzük meg, mert egy kicsit ragadós a tészta!)
  3. Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  4. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tojással megkenjük, rászórjuk a reszelt sajtot.
  5. Derelye vágóval, vagy késsel elvagdossuk. Én rombusz alakúra szoktam vágni vagy ahogy épp sikerül, de készíthettek belőle akár rudacskákat is.
  6. Az előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük. Amikor szép piros a teteje, akkor már el is készült a sajtos párnácska.

Vigyázat! Ha egyszer elkezded enni, nem lehet abbahagyni!

Próbáljátok ki ti is! Jó sütést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük