Sajtos perec

Vendégségbe mentek és nem szeretnél üres kézzel érkezni? Olyan receptet keresel, ami könnyen elkészíthető és mindenki imádja? A sajtos pereccel biztosan sikered lesz! Ez a sajtos perec remek sörkorcsolya. Kiadós, sokáig eltartható, így utazáshoz, kiránduláshoz is remek választás.

Sajtos perec receptje:

Ebből a mennyiségből 70-75 db perecünk lesz.

Sajtos perec hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg trappista sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • kenéshez tojás, durva szemű só
Sajtos perec elkészítése:
  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk durva szemű sóval és reszelt sajttal.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  5. Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.

Tipp: A perec tetejére szórhatunk szezámmagot, vagy lenmagot. Tojás helyett megkenhetjük pizzakrémmel, így pizzás perecünk lesz.

Itt egy remek angol nyelvű receptet találsz >>

Próbáld ki Te is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük