Vendégségbe mentek és nem szeretnél üres kézzel érkezni? Olyan receptet keresel, ami könnyen elkészíthető és mindenki imádja? A sajtos pereccel biztosan sikered lesz! Ez a sajtos perec remek sörkorcsolya. Kiadós, sokáig eltartható, így utazáshoz, kiránduláshoz is remek választás.
Sajtos perec receptje:
Ebből a mennyiségből 70-75 db perecünk lesz.
Sajtos perec hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 dkg trappista sajt
- 3 evőkanál tejföl
- kenéshez tojás, durva szemű só
Sajtos perec elkészítése:
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
- Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk durva szemű sóval és reszelt sajttal.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
- Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.
- A recept elkészítéséhez biztosan szükséged lesz perec kiszúróra.
Tipp: A perec tetejére szórhatunk szezámmagot, vagy lenmagot. Tojás helyett megkenhetjük pizzakrémmel, így pizzás perecünk lesz.
Itt egy remek angol nyelvű receptet találsz >>
Próbáld ki Te is!