A sült túrótorta egy könnyen, gyorsan elkészíthető mégis különleges desszert. Gazdagíthatjuk mazsolával vagy fogyaszthatjuk lekvárral.
Jó sütést és jó étvágyat hozzá!
Sült túrótorta hozzávalói:
- 1/2 kg túró
- 4 dl habtejszín
- 7 ek. cukor
- fél citrom leve, reszelt héja
- 3 ek. étkezési keményítő
- 1 tk. vanília aroma
- 3 tojás
- csipet só
A tésztához:
- 25 dkg háztartási keksz
- 15 dkg margarin
Szükséges eszközök:
- 26 cm-es kapcsos tortaforma,
Sült túrótorta elkészítése:
- A kekszet a robotképben összeaprítjuk nem túl apróra, úgy, hogy legyenek benne kisebb nagyobb darabok. (Robotgép hiányában tegyük egy tiszta konyharuhába vagy zacskóba és klopfolóval törjük össze.)
- A margarint felolvasztjuk, összekeverjük az aprított keksszel és kézzel egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A túrót és a tejszínt robotgép segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a cukrot, a citrom levét, héját, a vanília aromát és a tojások sárgáját.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, majd a kemény habot óvatosan az előző keverékbe forgatjuk.
- A túrós krémet a kekszes massza tetejére öntjük, elsimítjuk.
- 180°C fokra előmelegített sütőben 20 percig aranybarnára sütjük.
- El is készült a sült túrótorta, ha kihűlt már fogyasztható is.