A sütinyalóka egyre népszerűbb aprósüti. Jópofa, ahogy kívülről olyan mint egy nyalóka, de mégis egy sütemény, amikor beleharapunk. Gyerekzsúrokra kiváló édesség, mert a díszítést bármilyenre csinálhatjuk, csak a képzeletünk szab határt.
Sütinyalóka hozzávalók:
- 2 tojás
- 150 g cukor
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- fél csomag sütőpor
- 440 g liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g apróra tört dió/mogyoró
- reszelt citrom vagy narancshéj
- olvasztott csokoládé+díszítők/cukrok
Sütinyalóka elkészítése:
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Hozzákeverjük a tejet, az olajat és a reszelt citrom vagy narancshéjat.
- A kimért lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt is a folyékony keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.
- Végül beleforgatjuk az apróra tört diót.
- A szilikon sütinyalóka sütőforma mindkét felét kivajazzuk vagy kifújjuk formaleválasztó sprayvel és egy kanál segítségével az egyik felébe adagoljuk a masszát.
- Majdnem tele kell tölteni a kis mélyedést, hiszen a gömb formához meg kell szépen nőnie a tésztának.
- A megtöltött szilikon formára ráhelyezzük a másik felét, majd 180°C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd kivesszük a golyókat és teljesen kihűtjük.
- Nyalóka pálcikákra szúrjuk és olvasztott csokoládéba forgatjuk.
- Megszórhatjuk különböző díszítőkkel, gyöngyökkel, csokidarával.
Jó étvágyat!
Comments