Sütinyalóka recept (Cake pop)

A sütinyalóka egyre népszerűbb aprósüti. Jópofa, ahogy kívülről olyan mint egy nyalóka, de mégis egy sütemény, amikor beleharapunk. Gyerekzsúrokra kiváló édesség, mert a díszítést bármilyenre csinálhatjuk, csak a képzeletünk szab határt.

Sütinyalóka hozzávalók:

sütinyalóka
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • fél csomag sütőpor
  • 440 g liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g apróra tört dió/mogyoró
  • reszelt citrom vagy narancshéj
  • olvasztott csokoládé+díszítők/cukrok

Sütinyalóka elkészítése:

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Hozzákeverjük a tejet, az olajat és a reszelt citrom vagy narancshéjat.
  3. A kimért lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt is a folyékony keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.
  4. Végül beleforgatjuk az apróra tört diót.
  5. A szilikon sütinyalóka sütőforma mindkét felét kivajazzuk vagy kifújjuk formaleválasztó sprayvel és egy kanál segítségével az egyik felébe adagoljuk a masszát.
  6. Majdnem tele kell tölteni a kis mélyedést, hiszen a gömb formához meg kell szépen nőnie a tésztának.
  7. A megtöltött szilikon formára ráhelyezzük a másik felét, majd 180°C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  8. Hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd kivesszük a golyókat és teljesen kihűtjük.
  9. Nyalóka pálcikákra szúrjuk és olvasztott csokoládéba forgatjuk.
  10. Megszórhatjuk különböző díszítőkkel, gyöngyökkel, csokidarával.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük