Szedres kevert süti

Egy igazán egyszerű és finom szedres kevert süti receptet keresel? Ezt a receptet gyorsan elkészítheted és imádni fogja mindenki, aki megkóstolja.

Szedres kevert süti recept

Szedres kevert süti hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 25 dkg szeder
  • 0,5 dl tej

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 ºC-ra.
  2. A lisztet a szódabikarbónát és a sót egy tálban elkeverjük.
  3. A vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojásokkal is alaposan átkeverjük.
  4. 5 dkg szedret félre teszünk, a többit félbe vágjuk és a lisztes keverékbe forgatjuk. 
  5. A nedves anyagokhoz adjuk a lisztes, szedres keveréket és a tejet, robotgéppel alaposan elkeverjük.  
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal.
  7. Egy kanál segítségével diónyi halmokat teszünk a tepsibe a masszából. 
  8. A maradék szedret hosszában ketté vágjuk és minden sütihalom közepébe egy fél szedret nyomunk. 
  9. A kanál segítségével kevés sütimasszát a szederre kenünk.
  10. Az előzőleg előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük. 

A szedres süti készítése során ne ijedjünk meg, ha lilás színe lesz a masszának a szedertől. Ez csak sütés előtt lesz ilyen, a szedres kevert süti megsülve világos barna színű lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük