Te is feldobhatod az ünnepi asztalt vagy akár egy grill party hangulatát ilyen helyes kis tavaszi cupcake-kel! Egyszerűen elkészíthető, gyönyörű és mindemellett még finom is!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 tk. szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 dl kefir
- 1 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- reszelt citromhéj
- pici só
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 10 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- piros és kék ételfesték
Díszítéshez:
- ehető gyöngy
- cukor confetti
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
- A lisztet, cukrot, citromhéjat, sót, vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük egy tálban.
- Egy másik tálban a langyos margarint néhány mozdulattal kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a kefirt, majd alaposan összekeverjük. Beleöntjük a lisztes keveréket, ha nagyon sűrű, tejjel lazítjuk. Én kb. 1 dl tejet tettem bele.
- Az előkészített muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- A krémhez a vajat alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és azzal is keverjük egy kicsit, a mascarpone sajtot is beleforgatjuk, végül egy pár csepp piros ételszínezéket adunk a krémhez. Még egyszer alaposan összekutyuljuk.
- A kihűlt muffin tetejére nyomjuk habzsák, vagy habnyomó segítségével. A muffinok felére teszünk rózsaszín krémet, a maradék krémhez néhány csepp kék ételfestéket adunk és már kész is a lila krémünk, ezzel díszítjük a maradék cupcaket!
- A kis tortácskák tetejét megszórjuk cukor confettivel vagy ehető gyönggyel!