Tavaszi cupcake

Te is feldobhatod az ünnepi asztalt vagy akár egy grill party hangulatát ilyen helyes kis tavaszi cupcake-kel! Egyszerűen elkészíthető, gyönyörű és mindemellett még finom is!

Tavaszi cupcake

Tavaszi cupcake

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • reszelt citromhéj
  • pici só
Cupcake tésztája

Cupcake tésztája

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • piros és kék ételfesték

Díszítéshez:

  • ehető gyöngy
  • cukor confetti

 

Elkészítés:

  1. sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  2. lisztet, cukrot, citromhéjat, sót, vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  3. Egy másik tálban a langyos margarint néhány mozdulattal kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a kefirt, majd alaposan összekeverjük. Beleöntjük a lisztes keveréket, ha nagyon sűrű, tejjel lazítjuk. Én kb. 1 dl tejet tettem bele.
  4. Az előkészített muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  5. A krémhez a vajat alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és azzal is keverjük egy kicsit, a mascarpone sajtot is beleforgatjuk, végül egy pár csepp piros ételszínezéket adunk a krémhez. Még egyszer alaposan összekutyuljuk.
  6. A kihűlt muffin tetejére nyomjuk habzsák, vagy habnyomó segítségével. A muffinok felére teszünk rózsaszín krémet, a maradék krémhez néhány csepp kék ételfestéket adunk és már kész is a lila krémünk, ezzel díszítjük a maradék cupcaket!
  7. A kis tortácskák tetejét megszórjuk cukor confettivel vagy ehető gyönggyel!

 

Jó sütögetést és jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.