Tésztába bújtatott virsli

Néha nem árt a változatosság, ezért ma egy sós receptet osztok meg veletek, ami ráadásul nem is muffin, de nagyon finom és egyszerű elkészíteni ezt a tésztába bújtatott virsli . Én szilveszterre sütöttem a tésztába bújtatott virslit, de bármikor remek sörkorcsolya lehet.

Tésztába bújtatott virsli hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. instant élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. ecet
  • 1 kk só
  • 25 dkg margarin
  • 12 szál virsli
  • 1 tojás
  • 5 dkg sajt

Elkészítés:

  1. A lisztből, tejből, élesztőből, cukorból, sóból és ecetből tésztát dagasztunk. Én ezt a feladatot kenyérsütő géppel szoktam elvégezni, de használhatsz háztartási robotgépet, vagy csinálhatod kézzel is. Először a tejet, ecetet teszem a gépbe, majd a száraz anyagokat.
  2. Ha megdagasztottuk a tésztát 20 percre hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk és rákenjük az egész margarint. Összehajtjuk és mehet vissza a hűtőbe. A kinyújtás, hajtogatást fél óránként ismételjük (összesen háromszor).
  3. A végén amilyen vékonyra csak tudjuk, olyan vékonyra nyújtsuk ki. 2-3 cm széles csíkokat vágunk a tésztából és a virslire tekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal
  5. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul a teteje.
Tésztába bújtatott virsli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük