Nagyon sok ember szereti az olasz kávés édességet, a tiramisut. Háziasszonyok gyakran készítik, ha gyorsan kell összedobni valami desszertet hétvégén. Hoztam nektek egy receptet, ami a tiramisu újragondolt formája, a tiramisu szelet.
Ha nagyobb vendégsereget vársz vagy csak kiadósabb sütit készítenél, akkor ez a süti a legjobb!
Tiramisu szelet piskóta hozzávalói:
(2 lapot sütünk, így a hozzávalók 2-szer kellenek)
- 3 egész tojás
- 3 ek. liszt
- 3 ek. cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 dl olaj
Tiramisu szelet krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 500 g mascarpone
- 1 csomag zselatin fix
- 5 dl habtejszín
- 100 g porcukor
- vanília aroma
További hozzávalók:
- babapiskóta
- kávé
- rum aroma
Tiramisu szelet elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig habosítjuk.
- A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, amiben elkevertük a sütőport.
- Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a fehérjét.
- Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit és 180°C-os sütőben sütjük 15-20 percig.
- Ezt a folyamatot megismételjük, mert két piskótalapra van szükségünk.
- A vanília pudingot megfőzzük a 3 dl tejben. Ha édesebbre szeretnénk a krémet tehetünk bele pár kanál cukrot.
- A krémhez a kihűlt pudingot kihabosítjuk a mascarponével, hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát és a zselatin fixet, majd hozzákeverjük a felvert tejszínhez.
- Abban a tepsiben amiben a piskótákat sütöttük, visszatesszük az egyik piskótát és erre kenjük a krém felét.
- A babapiskótát a kávéba áztatjuk és felsorakoztatjuk a krémen.
- Jöhet a krém másik fele (hagyjuk egy keveset a tetejére), majd a másik piskóta.
- Megkenjük kevés krémmel és megszórjuk kakaóporral.
- Legalább fél napra hűtőbe tesszük.
Kakaós piskótával is készíthetjük.
Remélem elnyerte a tetszésed a tiramisu szelet. Próbáld ki Te is! Jó sütögetést!
Biztosan kiprobalom, koszonom a receptet.