Tiramisu tojás nélkül

Nagyon szeretjük a tiramisut, de az eredeti recept szerint nyers tojást kell beletenni, amit én nem szívesen teszek meg. Ezért aztán egy kicsit módosítottam a receptet! Imádom, hogy nem kell sütni és pillanatok alatt kész van!

Én így készítem a tiramisut tojás nélkül:

A tiramisu tojás nélkül hozzávalói:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 0,5 dl mandulalikőr
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 6 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. instant kávé
  • 1 ek. keserű kakaópor
  • 1 tk. zselatin por
  • 2 dl tejszín

A tiramisu tojás nélkül elkészítése:

  1. A babapiskóta felét egy tálba rétegezzük.
  2. A kávét elkeverjük 1 dl vízzel, 2 ek. porcukorral. Ezzel meglocsoljuk a tálba rakott babapiskótát és félre tesszük.
  3. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és tovább verjük.
  4. A zselatint kevés forró vízben feloldjuk és a krémsajthoz keverjük a mandula likőrrel együtt, és óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  5. A krém felét a babapiskótára kenjük, majd a maradék babapiskótát bele mártogatjuk a kávés keverékbe és a krém tetejére rakosgatjuk őket. Erre kerül a krém másik fele.
  6. A tetejére keserű kakaóport szitálunk.
  7. Két órára hűtőbe tesszük.

El is készült a tiramisu tojás nélkül, ugye milyen egyszerű?

Jó étvágyat és jó „sütést” kívánok!

A tiramisut torta formájában is elkészítheted, a receptet itt találod>>

Comments

  1. Azt megkérdezhetem, hogy ez miért tojásmentes? Rögtön az első összetevő babapiskóta, ami tele van tojással.

    1. Kedves Szilvi!

      A receptben sehol nem írtam, hogy tojásmentes.
      A tiramisut tojás nélkül készítem, ami azért lényeges, mert az eredeti receptben nyers tojás szerepel. Én viszont nem szeretek nyers tojást tenni a krémbe.
      Valóban, babapiskóta szerepel benne.

      Elnézést, nem akartam félre vezetni.

      Viki

      1. Szuper! Köszönöm a tojás nélküli receptet, ilyenkor nyáron főleg előnyösebb a nyers tojás nélküli krém.

  2. Egyszerű, ötletes, és biztosan nagyon finom is. Ezzel nem kell annyit bíbelődni, mint az eredeti recept szerintivel. Nagyon szépen köszönöm.

  3. Sziasztok, szoktam ilyent csinálni, annyit változtattam rajta, hogy amikor „sokadika” van, 20 %- os tejfölt egy éjjelre hűtőbe teszek, lecsepeg, ugyan olyan finom, csak olcsóbb!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük