Túrógombóc hozzávalók:
Túrógombóchoz:
- 25 dkg félzsíros túró
- 4 dkg búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
- 1 db tojás
- 1/2 citrom héja
- 1 csipet só
Pirított morzsához:
- 15 dkg kalácsmorzsa vagy zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
Túrógombóc elkészítése:
- Törd át a túrót!
- Add a túróhoz a tojás sárgáját, búzadarát, vaníliás cukrot, citromhéjat, és keverd össze!
- Takard le a túrógombóc masszáját fóliával, és tedd a hűtőbe pihenni legalább 1 órára!
- Pihentetés után verj a tojásfehérjéből egy csipet sóval habot, és óvatosan forgasd a túrós masszához!
- Vizes kézzel formázz 3-4 cm-es gombócokat!
- Forralj vizet egy lábosban, és óvatosan tedd bele túrógombócokat és főzd meg őket! Arra figyelj, hogy ne lobogjon a víz, csak gyöngyözzön. Addig kell főzni a túrógombócot, míg fel nem jön a víz tetejére.
- A megfőtt túrógombócokat óvatosan szedd ki a lábosból, csepegtesd le, és forgasd meg őket a pirított zsemlemorzsába!

Pirított zsemlemorzsa készítése:
- Egy lábosban hevítsd fel a vajat, tedd bele a zsemlemorzsát!
- Folyamatosan kevergetve addig pirítsd, míg a zsemlemorzsa aranybarna nem lesz!
Túrógombóc tálalása
A túrógombócot frissen tálald! Tegyél néhány gombócot a tányérra, és locsold meg édes tejföllel, vagy egyéb szószokkal, például eperöntettel, vanília öntettel, de házi lekvárral is nagyon finom!

Ha tökéletes túrógombócot szeretnél készíteni olvasd el ezt az írást a tökéletes túrógombóc 5+1 titkáról!
Kedves Viki!
sok turógombocot kipróbáltam de a Tied a legfinomabb. Köszi a receptet.
Köszönöm.
Örülök, hogy ízlik!
Megcsináltam,eddig ez a legjobb!Köszönöm!!!!
Ez szuper jó ,nekem is ez a receptem van csak a duplájával, nagy a család:-)