túrógombóc recept

Túrógombóc recept

Túrógombóc hozzávalók:

Túrógombóchoz:

  • 25 dkg félzsíros túró
  • 4 dkg búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 1 db tojás
  • 1/2 citrom héja
  • 1 csipet só

Pirított morzsához:

  • 15 dkg kalácsmorzsa vagy zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj

Túrógombóc elkészítése:

  1. Törd át a túrót!
  2. Add a túróhoz a tojás sárgáját, búzadarát, vaníliás cukrot, citromhéjat, és keverd össze!
  3. Takard le a túrógombóc masszáját fóliával, és tedd a hűtőbe pihenni legalább 1 órára!
  4. Pihentetés után verj a tojásfehérjéből egy csipet sóval habot, és óvatosan forgasd a túrós masszához!
  5. Vizes kézzel formázz 3-4 cm-es gombócokat!
  6. Forralj vizet egy lábosban, és óvatosan tedd bele túrógombócokat és főzd meg őket! Arra figyelj, hogy ne lobogjon a víz, csak gyöngyözzön. Addig kell főzni a túrógombócot, míg fel nem jön a víz tetejére.
  7. A megfőtt túrógombócokat óvatosan szedd ki a lábosból, csepegtesd le, és forgasd meg őket a pirított zsemlemorzsába!
túrógombóc főzése

Pirított zsemlemorzsa készítése:

  • Egy lábosban hevítsd fel a vajat, tedd bele a zsemlemorzsát!
  • Folyamatosan kevergetve addig pirítsd, míg a zsemlemorzsa aranybarna nem lesz!

Túrógombóc tálalása

A túrógombócot frissen tálald! Tegyél néhány gombócot a tányérra, és locsold meg édes tejföllel, vagy egyéb szószokkal, például eperöntettel, vanília öntettel, de házi lekvárral is nagyon finom!

tökéletes túrógombóc

Ha tökéletes túrógombócot szeretnél készíteni olvasd el ezt az írást a tökéletes túrógombóc 5+1 titkáról!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük