Túrós mascarpone krém

Ma egy isteni túrós mascarponés krém receptet hoztam nektek. Ez egy igazán mutatós, jóízű krém. A túró és a mascarpone sajt íze remekül harmonizál egymással. Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik nem szeretik a nehéz, vajas krémeket.

Ez a finom, könnyű túrós mascarpone krém bármilyen gyümölccsel harmonizál, jól passzolnak hozzá a bogyós gyümölcsök is.

Túrós mascarponés krém recept:

Hozzávalók:
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 25 dkg túró
  • 2 dl natúr joghurt
  • 6 ek. porcukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 kg eper
Elkészítése:
  1. Az epret megmossuk és feldaraboljuk.
  2. A túrót a joghurttal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és magas fokozaton tovább keverjük, végül a porcukrot és az epret tesszük bele.
  3. A zselatint kevés vízben állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. Egy kicsit hűtjük, majd a krémbe keverjük. További felhasználásig hűtőbe tesszük.

Tipp: A túrós mascarpone krémet betöltheted tortalapok közé, piskótatekercsbe, valamint pohárkrémként is nagyon jól megállja a helyét. 

Comments

  1. Kedves Fruzsi!
    A zselatin helyett étkezési keményítő használható?
    Köszönöm a válaszát előre is!
    Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük