túrós pogácsa

Túrós pogácsa recept

túrós pogácsa

 

Sokszor előfordul veled, hogy gyorsan kellene készítened egy – lehetőleg minél egyszerűbb – sós sütit egy tartalmasabb leves mellé?

Ez a túrós pogácsa gyorsan elkészül és még gyorsabban el is szokott fogyni.

Ha van otthon egy túród, ami néhány napja ott árválkodik a hűtőben, akkor érdemes belőle túrós pogácsát sütnöd. Ha nincs otthon túród, akkor gyorsan szaladj el a boltba érte!

Ezt a pogácsa receptet azért szeretem, mert tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető és isteni a végeredmény. Legtöbbször még melegen elfogy nálunk!

A túrós pogácsa receptje:

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 25 dkg túró,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 tojás,
  • 15 dkg reszelt trappista sajt.

A túrós pogácsa elkészítése:

  1. A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal,
  2. a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk,
  3. meleg helyen 15 percig pihentetjük,
  4. a sütőt előmelegítjük 180°C-ra,
  5. a tésztát lisztezett gyúrólapon 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk,
  6. 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőlapra helyezzük a korongokat,
  7. tojással megkenjük a pogácsák tetejét,
  8. végül bőven megszórjuk reszelt sajttal,
  9. az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Sörkorcsolyaként is kínálhatjuk a vendégeknek.

Nem lesz magas a kisült tésztánk, de igazi “nem lehet abbahagyni” pogácsa. Egészen frissen (még langyosan) érdemes fogyasztani, mert akkor igazán finom.

Túrós pogácsa elkészítése képekben:

A tésztát 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk.
A tésztát 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk.
A kiszaggatott pogácsákat megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A kiszaggatott pogácsákat megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

 

 

 

 

 

 

 

 

A túrós pogácsát 30 perc alatt készre sütjük.
A túrós pogácsát 30 perc alatt készre sütjük.
 Frissen, még melegen tálaljuk.
Frissen, még melegen tálaljuk.

Comments

  1. Nekem is nagy kedvencem ez a pogácsa, de én előző este gyúrom össze és a hűtőben tartom letakarva reggelig, amikor is a fent leírtak szerint sütöm. Mivel még nem próbáltam a
    fenti módon nem tudom melyik a jobb megoldás, de okvetlenül kipróbálom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük