Sokszor előfordul veled, hogy gyorsan kellene készítened egy – lehetőleg minél egyszerűbb – sós sütit egy tartalmasabb leves mellé?
Ez a túrós pogácsa gyorsan elkészül és még gyorsabban el is szokott fogyni.
Ha van otthon egy túród, ami néhány napja ott árválkodik a hűtőben, akkor érdemes belőle túrós pogácsát sütnöd. Ha nincs otthon túród, akkor gyorsan szaladj el a boltba érte!
Ezt a pogácsa receptet azért szeretem, mert tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető és isteni a végeredmény. Legtöbbször még melegen elfogy nálunk!
A túrós pogácsa receptje:
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 25 dkg túró,
- 1 teáskanál só,
- 1 tojás,
- 15 dkg reszelt trappista sajt.
A túrós pogácsa elkészítése:
- A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal,
- a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk,
- meleg helyen 15 percig pihentetjük,
- a sütőt előmelegítjük 180°C-ra,
- a tésztát lisztezett gyúrólapon 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk,
- 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőlapra helyezzük a korongokat,
- tojással megkenjük a pogácsák tetejét,
- végül bőven megszórjuk reszelt sajttal,
- az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Sörkorcsolyaként is kínálhatjuk a vendégeknek.
Nem lesz magas a kisült tésztánk, de igazi „nem lehet abbahagyni” pogácsa. Egészen frissen (még langyosan) érdemes fogyasztani, mert akkor igazán finom.
Túrós pogácsa elkészítése képekben:
Nekem is nagy kedvencem ez a pogácsa, de én előző este gyúrom össze és a hűtőben tartom letakarva reggelig, amikor is a fent leírtak szerint sütöm. Mivel még nem próbáltam a
fenti módon nem tudom melyik a jobb megoldás, de okvetlenül kipróbálom.
Én is előző este csinálom ugyanígy, és énhajtogatom is 2x. Van amikor2hajtás között a tésztába is teszek sajtot