Twix házilag

Tudtad hogy a Twix házilag is elkészíthető?

Igazán könnyen és gyorsan készíthetsz Twix szeletet otthon!

A házi Twix süti nem csak gazdaságosabb, de még finomabb is, mint a bolti.
Próbáld ki, a siker garantált!

Ti is szeretitek a ropogós keksz szeletet karamell réteggel és csokoládéval a tetején?

Ezzel a recepttel egyszerűen elkészíthető a Twix házilag is. Könnyen beszerezheted a karamell réteg legfontosabb alapanyagát a cukrozott, sőt a karamellizált sűrített tejet is. Ha egy igazán finom édességre vágysz, ami gyorsan elkészül, akkor próbáld ki a Twix házilag receptet.

A gyerekek imádják és akkor is remek választás, ha a vendégeket szeretnéd meglepni egy egyszerű, de ínycsiklandó desszerttel.

Házi Twix a konyhádból, amit imádni fog az egész család!

Twix házilag recept
Hozzávalók:

Keksz réteghez:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • kevés tej

Karamell réteghez:

  • 1 doboz (kb. 40 dkg) karamellizált sűrített tej (vagy cukrozott sűrített tej és 2 evőkanál karamell tükörmáz)
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj

Csokoládé bevonathoz:

Elkészítés:

  1. A tésztához a margarint, a lisztet, a cukrokat morzsoljuk el és dolgozzuk össze a tojássárgájával és annyi tejjel amennyit felvesz. Sodorható omlós tésztát kell kapnunk.
  2. Nyújtsuk téglalap alakúra és kb. 1 cm vastagságúra a tésztát.
  3. 180°C-on 5-10 percig süssük. A keksz hamar elkészül, amint a tészta színt kap már vegyük is ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  4. A karamell réteghez a sűrített tejet, a vajat és a mézet tegyük fel melegedni. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel és főzzük 10-15 percig. Használhatunk sima cukrozott sűrített tejet is, ezt karamell tükörmázzal ízesíthetjük.
  5. Miután besűrűsödött a karamellás krém, hagyjuk hűlni kicsit, majd amikor elkezd dermedni, akkor egy kenőkés segítségével egyenletesen simítsuk el a kihűlt kekszen. Tegyük a hűtőbe a félkész finomságot.
  6. A csokoládébevonót az olajjal olvasszuk fel gőz felett, majd öntsük a kihűlt karamell tetejére. Simítsuk el egyenletesen a csokoládét. Tegyük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
  7. Nincs más hátra, mint a szeletelés, a csokoládé réteget érdemes forró vízbe mártott késsel óvatosan szelni. Amikor eljutunk a keksz rétegig, akkor roppantsuk át a tésztát a kés teljes élével.

Montázs az elkészítésről

Extra tippek, amitől a Twix házilag finomabb lesz mint a bolti:
  • a kisült tésztára tehetünk egy plusz csokoládé réteget a karamell alá
  • ha jól kidermesztettük a karamellás tésztát, egyesével is a csokoládéba márthatjuk őket, hogy még jobban hasonlítson az igazi Twixre
  • a bevonást készíthetjük igazi csokoládéval is, de akkor figyelni kell a temperálásra(hőkezelés), hogy a csokibevonatunk ne csak finom, hanem szép is legyen
  • díszíthetjük csokoládé csíkozással a házi Twixünket. Az igazán mutatós díszítéshez használjunk fehér csokoládét
  • csak a fantáziánk szab határt a házi kekszes csokink krémjéhez. A sűrített tej kapható kávés, kókuszos, kakaós ízekben is! Ezekből a házi Twix mintájára hasonló finomságokat készíthetünk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *