A tökéletes túrógombóc puha, ropogós morzsába van hempergetve, és nem esik szét. Ismerd meg a tökéletes túrógombóc készítésének titkait és készíts Te is mennyei túrógombócot!
Tökéletes túrógombóc titka #1. – Alapanyagok
Rossz alapanyagokból nem lehet finom ételt készíteni, nincs ez másképp a túrógombóc esetében sem.
Félzsíros túrót használj, a legjobb a házi túró. Fontos, hogy krémes állagú túrót vegyél, ne olyat, ami száraz és morzsálódik.
A túrógombócra a koronát a ropogós morzsa teszi fel! Ha igazán különleges morzsát akarsz, akkor kalácsból készítsd el házilag. A hagyományos morzsa is megteszi, már az üzletekben is lehet jó minőségű morzsát kapni (ne a fűrészpor állagút vegyed), és ha igazán ropogós morzsát szeretnél, próbáld ki a panko morzsát!
Tökéletes túrógombóc titka #2. – Pihentetés
A búzadarának időre van szüksége, hogy magába szívja a nedvességet, ha ezt nem várod ki, akkor könnyen szét fog esni.
Tökéletes túrógombóc titka #3. – A méret a lényeg
A méret is sokat számít! A 3-4 cm átmérőjű túrógombóc a legideálisabb. Ekkora méretnél lesz tökéletes a gombóc/morzsa arány, és sokkal könnyebb kezelni őket, mint a teniszlabda nagyságúakat.
Tökéletes túrógombóc titka #4. – Főzés
A túrógombócot csak épphogy gyöngyöző vízben szabad főzni. Ha erősen lobogó vízbe rakod, akkor attól eshet könnyen szét, ahogy a víz dobálja.
Tökéletes túrógombóc titka #5. – Frissen fogyaszd!
A túrógombóc frissen az igazi, nem tesz neki jót, ha áll.
Tökéletes túrógombóc titka # +1. – Jó túrógombóc recept
A jó túrógombóc recepten sok múlik. Próbáld ki te is ezt a remek túrógombóc receptet!
További szuper túrógombóc recepteket találsz a https://turogomboc.info oldalon.
Comments