Barackos joghurtos süti, a legfinomabb barackos joghurtos süti receptje képekkel.
Barackos joghurtos süti hozzávalói:
Barackos joghurtos süti tésztájához:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 tk sütőpor
Barackos joghurtos süti krémjéhez:
- 2 nagy doboz natur joghurt
- 6 ek porcukor
- 2 cs. zselatin fix
- 2 dl tejszín
Barackos joghurtos süti tetejére:
- fél kg nektarin
- kevés meggybefőtt
- 2 cs tortazselé
- 3 ek málnaszörp
Barackos joghurtos süti elkészítése:
- A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Előmelegített sütőben 170°C-on 35-40 percig sütjük.
- A krémhez a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot és a zselatin fixet és alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük addig, amíg egy kicsit nem szilárdul.
- A nektarint megmossuk és vékony cikkekre vágjuk.
- A kihűlt piskótára kenjük a joghurtot. Sorban rápakoljuk a nektarint, a sorokat lecsepegtetett meggybefőttel választjuk el.
- A tortazselét kevés vízzel, a meggybefőtt levével és kevés málnaszörppel elkeverjük és egy lábosban addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. (Forralni nem kell!)
- A zselét a tűzről levéve állandó kevergetéssel hűtjük. Amint elkezd sűrűsödni a joghurtos süti tetejére kanalazzuk bentről kifelé haladva. Hűtőben tároljuk fogyasztásig!