Ma egy isteni cappuccino cupcake receptet hoztam nektek. A cappuccinos muffin és a cappuccino krém remek találkozása. Próbáld ki bátran!
Cappuccino cupcake recept
Cappuccino cupcake hozzávalók:
Cappuccinos muffin hozzávalói:
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál instant kávé
- 3 evőkanál instant kapucsínópor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1,5 dl tej
Hozzávalók a cappuccinos krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 2 dl habtejszin
- 2 evőkanál instant cappuccinopor
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A cappuccino cupcake elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
- A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, szódaporral, cukorral, kávéval, Cappuccino porral és a fahéjjal.
- A vajat a mikróban kicsit meglangyosítjuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejet. Rövid keverés után a lisztes anyagokat beleforgatjuk a nedves keverékbe.
- A muffin formát előkészítjük (ha kell kikenjük, vagy muffin papírral béleljük) és a mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával.
- Még a sütés előtt néhány muffin tetejére szórhatunk kevés instant kávét a még kávésabb íz elérése érdekében.
- A muffinokat 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kivesszük a muffinokat a formából.
- A krémhez a tejszínt felverjük. (Én Hullala növényi tejszínt szoktam használni, mert ezt mindig remekül fel lehet verni és később sem folyik szét.)
- Ha a tejszín már kemény, hozzáadjuk a mascarpone sajtot majd kanalanként a cukrot és a többi hozzávalót. Ezekkel még egyszer átkeverjük.
- Habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Mindenki imádta a cappuccino cupcake-et, igazán dekoratív és finom süti. Vendégségbe is vihetjük ajándékként, biztosan nagy sikerünk lesz vele.
Próbáld ki te is!
Jó sütést!