dupla-csokis-muffin

Dupla csokis muffin

Dupla csokis muffin, a legfinomabb és legcsokisabb dupla csokis muffin egyszerű elkészítése.

Dupla csokis muffin hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg durvára vágott csoki

Krémhez:

  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tej

Dupla csokis muffin elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, feldarabolt csokit és a kakaóport egy tálban összevegyítjük.
  2. A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a joghurtot. További rövid keverés után beletehetjük a lisztet, cukrot,szódabikarbónát, kakaóport, és a csokit, majd tejjel a megfelelő állagura lazítjuk a tésztát.
  3. A muffin sütőformát kikenjük zsiradékkal vagy muffin papírt helyezünk bele.
  4. A masszával 2/3 részig töltjük a mélyedéseket, és tehetjük is a muffinokat a sütőbe 170 fokra, 25 percre.
  5. Amíg sül, addig a krémhez az tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.
  6. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kakaóval, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet. Alaposan kikeverjük, majd habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére körkörösen nyomjuk a krémet.
  7. Tetejét díszíthetjük tortadarával vagy csoki forgáccsal.
Dupla csokis muffin
Dupla csokis muffin
Dupla csokis muffin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük