Ha eperszezon van, nem eshet meg, hogy ne próbáljam ki az epres muffint! Nagyon könnyű, gyümölcsös és mutatós süti! Nincs benne tojás (de nem is hiányzik belőle!), így az arra érzékenyek is ehetik! Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 tk. szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 25 dkg eper
- 2 dl kefir
- 1 dl tej
Az epres muffin elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
- 20 dkg epret apróra vágunk, a többit félre tesszük!
- A margarint meglangyosítjuk és néhány mozdulattal kikeverjük. Hozzá adjuk a cukrot, és a kefirt, majd újabb keverés után a tejet.
- A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd beleforgatjuk az apróra vágott epret. Az egészet a nedves hozzávalókhoz keverjük.
- A muffin formákat, ha kell előkészítjük, majd a masszával 2/3-ig töltjük a mélyedéseket. A maradék epret szeletekre vágjuk és minden muffin tetejére teszünk egyet.
- Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Az epres muffin elkészítése képekben:
Igazán finom és gyümölcsös édesség, próbáljátok ki ti is!