Grillázs töltelékes nápolyi

Ezt a sütit édesanyám gyerekkorom óta szokta sütni és mindig nagy kedvencünk volt! Fogadjátok szeretettel ezt a grillázs töltelékes nápolyi receptet és remélem minél többen ki is fogjátok majd próbálni! Majd számoljatok be róla, hogyan sikerült!

Grillázs töltelékes nápolyi hozzávalói:

  • 2 cs. kakaóval dúsított ostyalap

Krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg dióbél
  • 20 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor

Csokimázhoz:

  • 3 ek kakaó
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 ek tej
  • 8 dkg cukor

Grillázs töltelékes nápolyi elkészítése:

  1. A 20 dkg cukrot barnára pirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a diót. Kivajazott tepsibe öntjük. Ha kihűlt ledaráljuk.
  2. A vajat, a porcukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a ledarált grillázst egy tálba tesszük és gőz fölött összeolvasztjuk.
  3. A krémet az ostyalapok közé kenjük.
  4.  A tetejére csokimázat készítünk a kakaóból, vajból tejből és cukorból és az ostya tetejére kenjük.
  5. Akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát pihentetjük, így egy kicsit puhul és összeérnek az ízek!

Jó sütögetést és jó étvágyat!

Comments

  1. Köszönöm szépen ezt a receptet. Nekem is van egy receptem, amit nagyon szeretek, de ez új. Soha nem mertem tejet használni nápolyihoz, mert egyszer megpróbáltam, de meglágyította, gumiszerűvé tette a nápolyit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük