haromszinu kuglof

Háromszínű kuglóf

A háromszínű kuglóf mindenkit emlékeztet valamire. Engem a karácsonyra, húsvétra emlékeztet, ilyenkor mindig készült finom, omlós és illatos háromszínű kuglóf.

Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a háromszínű kuglóf receptet és sokáig puha marad.

Háromszínű kuglóf recept:

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 élesztő
  • 120 g porcukor
  • 500 g liszt
  • 100 g vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 3 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 púpos evőkanál kakaópor+kevés víz
  • meggylé vagy piros ételfesték gél

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd nagyjából 1 dl-ben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy keverőtálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a reszelt citromhéjat és a puha vajat.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzátesszük a liszthez és hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  4. Laza tésztát gyúrunk belőle.
  5. Háromfelé osztjuk, az egyikbe a vízzel elkevert kakaóport gyúrjuk, a másikba a színezéket, a harmadikat hagyjuk „fehéren”. Ha valamelyik ragacsos lenne, kevés lisztet adhatunk még hozzá.
  6. Letakarva fél órát pihentetjük.
  7. A cipókat hosszúkásra sodorjuk és összefonjuk, így tesszük a kuglóf formába. Megint letakarjuk és legalább fél órát kelesztjük.
  8. Ha megkelt, megkenjük egy kevés tojással és 180°C-os sütőben 50 perc alatt megsütjük.
  9. Hagyjuk a formában kihűlni.

 

Próbáld ki Te is!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük