Karamell fagyi házilag

Szereted a finom fagyit? Nem kell járnod a cukrászdákat, fagyizókat, hogy megtaláld a tökéletes karamell fagyit, Te is elkészítheted otthon. Csupán pár hozzávaló kell a házi karamell fagyihoz és lenyűgözheted vele az egész családot.

Karamell fagyi hozzávalók: 

  • 4 + 8 evőkanál cukor
  • 13 dkg aprított dióbél
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csipet só

Karamell fagyi elkészítés:  

  1. Habosra keverjük az 1 tojássárgáját az 1 egész tojással, 4 evőkanál cukorral, keményítővel és sóval. Felöntjük a tejjel és simára keverjük.
  2. Az aprított dióbelet egy serpenyőben addig pirítjuk, amíg érezni nem lehet az illatát.
  3. Rákanalazzuk a maradék cukrot (8 ek.) és addig keverjük, amíg rá nem karamellizálódik a cukor a dióra és egy picit össze nem áll.
  4. Ha felolvadt a cukor ráöntjük a tojásos keveréket. Kis kevergetés után fel fog oldódni a karamell. Ha elkészült kihűtjük hideg vízfürdőben.
  5. Kemény habbá verjük a tejszínt. Simára keverjük a kihűlt karamellás alappal.
  6. Jól zárható dobozba tesszük és elkezdjük fagyasztani. 10 percenként botmixerrel átkeverjük.

Pár óra múlva már fogyaszthatod is az isteni karamell fagyit!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük