Mostanában sokan fordultak hozzám azzal a kéréssel, hogy küldjek nekik keksz receptet sütipecséthez!
Sajnos az internetet elárasztják olyan sütipecsét keksz receptek, amik nem működnek. Én is kipróbáltam többet, de nem sikerült olyan kekszet sütnöm velük, amiben szépen megmarad a sütipecsét nyoma.
Sikerült megalkotni a saját sütipecsétes keksz receptemet. Egy olyan keksz receptet mutatok nektek, amire a saját tapasztalataim alapján azt merem mondani, hogy működik, sütés után is szépen megmarad benne a sütipecsét nyoma.
Keksz recept sütipecséthez:
(Ebből a mennyiségből nekem 20 db szép nagy kekszem lett.)
A sütipecsétes keksz hozzávalói:
- 12,5 dkg vaj
- 34 dkg liszt
- 1 tojás,
- 18 dkg porcukor
- csipet só
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál tej
A sütipecsétes keksz elkészítése:
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát, a tojást és simára keverjük.
- Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát formálunk belőle.
- A tésztát folpackkal letakarva (hogy ki ne száradjon) legalább egy órára hűtőbe tesszük.
- A hűtőből kivéve a tésztát jól belisztezett gyúrólapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
- 7 cm-es kerek kiszúróval korongokat szaggatunk a tésztából.
- A sütipecsétet picit belisztezzük és erősen a tésztakorongokba nyomjuk.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha egy kis aranybarna színt kap a teteje.
Tipp: Érdemes néhány nappal az ajándékozás előtt elkészíteni, mert frissen egy kicsit kemény, de 1-2 nap alatt visszagyengül.
Ha te is kedvet kaptál a keksz elkészítésére, itt találsz sütipecséteket!
Ha érdekel, itt egy remek angol nyelvű sütipecsét recept.
Próbáld ki te is!
Comments