Kekszes krémes

A kekszes krémes egy szuper egyszerű és igazán isteni sütés nélküli desszert, amit nagyon gyorsan te is elkészíthetsz!

Kápráztasd el a vendégeidet ezzel a fantasztikus kekszes krémessel! Biztosan mindenki kér majd belőle repetát!

A kekszes krémes receptje:

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 nagy csomag vajas keksz (kb. 400 gramm)
  • 35 dkg hidegen elkészíthető vaníliás krémpor vagy 2 csomag vaníliás Gála pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 dl cukrásztejszín

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 3 dkg keserű kakaópor
  • 1 dl cukrásztejszín
  • 5 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál porcukor

A kekszes krémes elkészítése:

  1. A tejet és a cukrásztejszínt alaposan lehűtjük, majd a pudingporral kézi mixerrel kemény habbá verjük 3-5 perc alatt. A krém ezzel kész is van!                                               
  2. Egy tepsit vagy sütőkeretet kirakunk egy réteg keksszel.
  3. Rárakjuk a krém felét, egyenletesen elkenjük.
  4. Teszünk rá még egy réteg kekszet, majd a maradék krémet, végül még egy réteg kekszet.
  5. A csokimázhoz a hozzávalókat összemelegítjük és ráöntjük a süti tetejére.
  6. Tegyük a hűtőbe a kekszes krémest és legalább két órát hagyjuk pihenni, ez idő alatt a keksz megpuhul.
  7. Ha kibírjuk másnapig, akkor még finomabb lesz ez a kekszes krémes süti, mert remekül összeérnek az ízek.

 

Jó étvágyat!

Comments

  1. Remek recept. Köszönöm szépen. Cukrásztejszínt soha nem használtam. Bárhol beszerezhető?

  2. Nagyon idős barátnőm köszöni a receptet, mert már nem nagyon tudja a mézes lapokat nyújtani, kezelni…

  3. Szerintem, a cukrásztejszín az a Hullala, meg az ehhez hasonló termékek. Azt hiszem, van a Meggle-nek is. Ezek növényi alapúak, ha jól tudom 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük