Mákos meggyes gyümölcskenyér

Egy igazán finom mákos meggyes gyümölcskenyér receptet osztok ma meg veletek! Próbáljátok ki ti is, mert nagyon finom!

Mákos meggyes gyümölcskenyér hozzávalói két gyümölcskenyér formához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 tojás
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 8 dkg darált mák
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 üveg meggybefőtt

Mákos meggyes gyümölcskenyér elkészítése:

  1. A meggybefőttről leöntjük a levét és lecsepegtetjük.
  2. A gyümölcskenyér vagy őzgerinc formát kivajazzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  4. A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. A tojásokat egyesével hozzákeverjük.
  6. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, fahéjjal, darált mákkal és a citromhéjjal.
  7. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet úgy, hogy rátapadjon a liszt (így a meggyszemek nem süllyednek le a süti aljára).
  8. A vajas tojásos keverékbe öntjük a szárazanyagokat és óvatosan elkeverjük.
  9. sütőformát kétharmad részig töltjük a masszával és a 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük.
  10. Visszavesszük a hőfokot 160°C-ra, és így is 20 percet sütjük.
  11. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e.
  12. A sütőformában hagyjuk kihűlni, ha kihűlt már fogyasztható is a mákos meggyes gyümölcskenyér.

Próbáld ki Te is! Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük