Egy meggyes finomsággal leptem meg a családot hétvégén, ami nem csak az ízlelőbimbókat, de a szemet is kényeztette! A meggyes cupcaket ugyan befőttből készítettem mégis színével és gyümölcsös ízével a tavaszt és a nyarat idézte!Főleg a gyerekek körében volt nagy sikere!
Hozzávalók:
Tészta:
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 dkg rétesliszt
- 17 dkg cukor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
- 11,5 dkg margarin
- 1,5 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 15 dkg meggybefőtt
Krém:
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. tejszín ízű pudingpor
- 3 csepp piros ételszínező
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 dl tej
- néhány szem meggy befőtt
Meggyes cupcake elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
- A száraz hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk!
- A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, majd magában egy kicsit keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, és a tejet.
- A lecsöpögtetett meggybefőttet a lisztes keverékhez adjuk és az egészet a nedves anyagokhoz keverjük.
- A muffinformába muffin papírt teszünk és kicsit több, mint a feléig töltjük a mélyedéseket!
- Előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük.
A krém elkészítése:
- A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
- A szoba hőmérsékletű vajat robotgéppel fehéredésig (legalább 4-5 percig) keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot és ezekkel is alaposan kikeverjük.
- A kihűlt pudingba csepegtetjük az ételszínezőt és ezt kanalanként, keverés közben adagoljuk a vajas krémhez.
- A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. A csúcsát egy szem meggyes koronázzuk meg.