Sokaknak mumus lehet a piskóta sütés, főleg, ha még nem vagyunk benne gyakorlottak. Rengeteg recept és praktika terjeng az interneten, de melyik a legjobb? Mitől lesz a piskóta puha, könnyű? Most megtudhatod!
Az igazi piskóta csupán 3 összetevőből áll: tojás, cukor és liszt. Ezek 1:1:1 arányban szerepelnek az eredeti receptben.
A piskóta lényege a könnyűség, levegősség. Ezt úgy érhetjük el, ha külön verjük habbá a fehérjét a sárgájától. Először a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk. A lisztet a tojásfehérjével felváltva, kanalanként forgatjuk óvatosan a sárgájához.
Ha egy normál méretű tortához szeretnél piskótát sütni, legalább 8 db tojást használj. (így 8 ek. cukor és 8 ek. liszt kell.)
Ezt a receptet feldobhatod különböző hozzávalókkal, például reszelt citromhéjjal.
A piskótát mindig előmelegített, 180°C-os sütőben sütjük. Nagyjából 15-50 perc alatt sül meg teljesen a piskótánk. A sütőajtót ne nyitogassuk!
Tipp: Ha biztosra akarsz menni, hogy ne essen össze a tészta, tegyél bele egy kevés sütőport.