Ma egy isteni túrós mascarponés krém receptet hoztam nektek. Ez egy igazán mutatós, jóízű krém. A túró és a mascarpone sajt íze remekül harmonizál egymással. Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik nem szeretik a nehéz, vajas krémeket.
Ez a finom, könnyű túrós mascarpone krém bármilyen gyümölccsel harmonizál, jól passzolnak hozzá a bogyós gyümölcsök is.
Túrós mascarponés krém recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 25 dkg túró
- 2 dl natúr joghurt
- 6 ek. porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- 1 kg eper
Elkészítése:
- Az epret megmossuk és feldaraboljuk.
- A túrót a joghurttal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és magas fokozaton tovább keverjük, végül a porcukrot és az epret tesszük bele.
- A zselatint kevés vízben állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. Egy kicsit hűtjük, majd a krémbe keverjük. További felhasználásig hűtőbe tesszük.
Tipp: A túrós mascarpone krémet betöltheted tortalapok közé, piskótatekercsbe, valamint pohárkrémként is nagyon jól megállja a helyét.
Kedves Fruzsi!
A zselatin helyett étkezési keményítő használható?
Köszönöm a válaszát előre is!
Zsuzsa