vaníliás cupcake tálalva

Vaníliás cupcake

Egy igazán finom és mutatós, mégis könnyen elkészíthető desszertre vágysz? A vaníliás cupcake pont ilyen. Próbáld ki te is!

Vaníliás cupcake recept

Hozzávalók (18 db vaníliás cupcake-hoz):

A tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 17 dkg cukor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Vaníliás cupcake krém hozzávalói:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Díszítéshez:

  • apró szemű cukorgyöngy
  • kakaópor

A vaníliás cupcake elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
  2. A tésztához külön tálba tesszük a száraz, és egy másik tálba a nedves hozzávalókat.
  3. A nedves hozzávalókat kicsit elkeverjük, majd hozzá adjuk a száraz anyagokat.
  4. Néhány mozdulattal összevegyítjük és már mehet is a muffin formába!
  5. A mélyedésekbe érdemes muffin papírt tenni, mert az nem hagyja lecsúszni a krémet.
  6. A sütőformát csak kicsit több mint a feléig töltsük a masszával!
  7. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  8. A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk.
  9. A krémhez fontos, hogy szoba-hőmérsékletű vajat használjunk! Ezt alaposan robotgéppel kikeverjük (amíg ki nem fehéredik, legalább 5 percig).
  10. Hozzáadjuk a porcukrot és ezzel tovább keverjük. Akkor jó, ha sima, lágy krémet kapunk. Kanalanként hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű főzött krémet és még egy kicsit keverjük.
  11. A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt tészta tetejére nyomjuk.
  12. A díszítéshez megszórjuk a cupcake tetejét cukorgyönggyel, vagy meghinthetjük kakaóporral. Csinálhatjuk egyformára őket, vagy készíthetjük eltérő díszítéssel a vaníliás cupcake-et.

vaníliás cupcake

Fenntartásaim voltak ezzel a vaníliás krémmel, de csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagyon finom lett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük