Egy igazán finom és mutatós, mégis könnyen elkészíthető desszertre vágysz? A vaníliás cupcake pont ilyen. Próbáld ki te is!
Vaníliás cupcake recept
Hozzávalók (18 db vaníliás cupcake-hoz):
A tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 17 dkg cukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 3 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Vaníliás cupcake krém hozzávalói:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Díszítéshez:
- apró szemű cukorgyöngy
- kakaópor
A vaníliás cupcake elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
- A tésztához külön tálba tesszük a száraz, és egy másik tálba a nedves hozzávalókat.
- A nedves hozzávalókat kicsit elkeverjük, majd hozzá adjuk a száraz anyagokat.
- Néhány mozdulattal összevegyítjük és már mehet is a muffin formába!
- A mélyedésekbe érdemes muffin papírt tenni, mert az nem hagyja lecsúszni a krémet.
- A sütőformát csak kicsit több mint a feléig töltsük a masszával!
- Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk.
- A krémhez fontos, hogy szoba-hőmérsékletű vajat használjunk! Ezt alaposan robotgéppel kikeverjük (amíg ki nem fehéredik, legalább 5 percig).
- Hozzáadjuk a porcukrot és ezzel tovább keverjük. Akkor jó, ha sima, lágy krémet kapunk. Kanalanként hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű főzött krémet és még egy kicsit keverjük.
- A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt tészta tetejére nyomjuk.
- A díszítéshez megszórjuk a cupcake tetejét cukorgyönggyel, vagy meghinthetjük kakaóporral. Csinálhatjuk egyformára őket, vagy készíthetjük eltérő díszítéssel a vaníliás cupcake-et.
Fenntartásaim voltak ezzel a vaníliás krémmel, de csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagyon finom lett!