A brownie a csokiimádók kedvenc süteménye. A kívül ropogós, belül pedig krémesen lágy édesség gyors vendégváró süteménynek is remek választás, hiszen hamar elkészül és nem kell vele sokat pepecselni. Egy brownie alapreceptet hoztam neked, amit könnyen tudsz kombinálni más hozzávalókkal.
Érdemes kipróbálni a Brownie alapreceptet, mert:
- az étcsokoládés süti tökéletes ízélményt nyújt,
- gyorsan elkészül,
- nem kell hozzá sok hozzávaló,
- dobozban tárolva sokáig eláll, bár úgyis hamar elfogy, mert mindenki imádni fogja.
A Brownie alaprecept hozzávalói:
- 200 g jó minőségű étcsokoládé
- 75 g vaj
- 100 g barnacukor
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 60 g liszt
A Brownie alaprecept elkészítése:
- A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a vaníliát, a sót, a cukrot és a felvert tojásokat.
- Végül hozzákeverjük a lisztet is és egynemű masszává keverjük.
- Egy tetszés szerinti sütőformába öntjük és 150°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (Ha még eléggé remeg és belül picit folyós nem kell megijedni, miután kihűlt tökéletes lesz.)
- Amikor teljesen kihűlt felszeleteljük és már fogyaszthatjuk is.
Ezt a receptet rengeteg dologgal kiegészíthetjük:
- keverhetünk a Brownie tésztába:
- darált diót
- darált mandulát
- darált mákot
- csokidarabokat
- megszórhatjuk a Brownie tetejét:
- durvára vágott dióval
- szeletelt mandulával
- csokoládé forgáccsal
A variációk száma végtelen, csak a képzeleted szab határt!
Eléggé kezdő vagyok, ezért nem eléggé egyértelmű, hogy az elkészítés 2. pontjában említett tojásfelverést hogyan kell érteni. Egészben, egyben, vagy külön a fehérjét és a sárgáját? Ha külön, akkor a sárgáját fehéredésig a cukorral?
Kedves Mária! Amikor nincs külön feltüntetve, hogy külön fehérje, sárgája stb, akkor az alatt annyit kell érteni, mint amikor tojásrántottához vagy panírozáshoz összekeverjük, kissé felverjük az egész tojásokat.