Az egyik kedvenc Brownie receptemet osztom meg veled, amit azért szeretek, mert olcsón és nagyon gyorsan elkészíthető. Ebben a receptben a Brownie csokisságát kakaóporral érjük el, de ez mit sem változtat a végeredmény minőségén. A Brownie kellően csokis és édes lesz. Arra mindenképpen ügyelj, hogy jó minőségű kakaóport használj! Mivel tényleg nagyon gyorsan elkészül ezért vendégvárásra tökéletes sütemény.
Brownie kakaóporral recept
Brownie kakaóporral hozzávalói:
Brownie tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 ek. szódabikarbóna
- csipet só
- 2 dl víz
- 1,5 dl tejföl
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 ek. keserű kakaópor
Kakaós mázhoz:
- 12 dkg margarin
- 4 ek. keserű kakaópor
- 6 ek. tejföl
- 12 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 marék durvára vágott dió
Brownie kakaóporral elkészítése:
- A sütőt 180ºC-ra előmelegítjük.
- Egy kisebb lábosban kevergetve felforraljuk a tésztához szükséges hozzávalók közül a vizet, a margarint és a kakaót. A tűzről levéve hozzáadjuk az előtte összeforgatott cukrot, lisztet és szódabikarbónát, végül a tejfölt, a csipet sót, a tojásokat és a vaníliás cukrot.
- Ez egy nem túl nagy adag, ezért ne gáztepsibe tegyük, hanem egy kisebb tepsibe.
- Sütőpapírt használunk, vagy ha az nincs otthon kikenjük a tepsit margarinnal. A már előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- Amíg a tészta sül elkészítjük a mázat! A hozzávalókat a dió kivételével megmelegítjük. Addig olvasztjuk, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne.
- A megsült, még meleg tésztára öntjük a mázat! Fontos, hogy ha sütőpapírt használtunk, akkor azt a máz ráöntése előtt távolítsuk el! Ez a máz jó bőséges, de öntsük rá nyugodtan az egészet, így lesz finom a brownie! A végén szórjuk meg a dióval.
- Én rombusz alakúra szoktam vágni, de vághatjátok kockára is vagy szaggathattok belőle holdacskákat is!
Így még nem csináltam, de ki fogom próbálni. Jól hangzik. 🙂