Diós kosárka

diós-kosarak

Diós kosárka

Szereted a lakodalmas sütiket? A hagyományos ízeket? A diós kosárka mondhatni igazi hungarikum. Finom linzer kosárka és bele egy finom habos diókrém, ennyire egyszerű, a vége mégis egy fantasztikus sütemény.

A diós kosárka receptje nem titok, készítsd el te is ezt az egyszerű, de nagyszerű sütit.

A linzer kosárka receptjét megtalálod ezen a linken–> Linzer kosárka recept

A diós kosárka töltelékének receptje (kb. 20 db kosárkába)

A diós hab elkészítéséhez szükséges alapanyagok:

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje
  • egy csipet só
  • víz

A diós hab elkészítése:

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, közben adagold hozzá a vaníliás cukrot.
  2. A cukrot tedd egy lábosba és önts rá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje a cukrot. Forrald fel a keveréket és forrástól számítva kb. még két percig forrald a szirupot.
  3. Indítsd újra a robotgépet a tojásfehérjehabbal és fokozatosan csorgasd bele a fehérjébe a cukorszirupot. Addig keverd, amíg szinte ki nem hűl a keverőtál oldala.
  4. A darált diót forgasd bele a tojásfehérjehabba.

A diós kosárka betöltése:

A diós habot kiadagolhatod nyomózsákból, vagy egyszerűen kanállal is megtöltheted a kosárkákat. Az ilyen módon elkészített tojásfehérjehab már kapott hőkezelést, így nem szükséges már tovább sütni.

kosarkák a tepsiben

De ha igazi roppanósra szeretnéd a habot, még beteheted a megtöltött kosárkákat kicsit egy felfűtött, majd elzárt sütőbe, így kicsit megszárad a diós hab és még finomabb lesz.

Tipp: díszítheted a diós kosárkák tetejét egy-egy szem dióbéllel.

 

Comments

  1. Nekem van egy ehhez hasonló, de mégis egészen más diós kosárka receptem. Ezt még nem próbáltam, de az enyém igazi finom. Néha még kakaó mázzal is leöntöm a tetejét.
    És ugyanazt túrótöltelékkel is el szoktam készíteni. Mindkettő igazi finomság…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük