Halloween muffin díszítése

Halloween muffin díszítése

Kicsik és nagyobbak is lelkesen várják az őszi, hideg napokat feldobó ünnepet a Halloweent.  Egyre népszerűbbek a beöltözős bulik, a töklámpás faragás és persze a rémisztően finom sütemények készítése. Az őszi szünet napjait dobjátok fel ti is egy szuper sütivel, olyannal ami könnyen elkészíthető, így akár együtt is elkészíthetitek a gyerekekkel.

A muffin nem más, mint egy mini kevert sütemény, tortácska, amit számtalan módon ízesíthetünk, variálhatunk. A tésztába tehetünk csokidarabokat, cukorkákat, kekszet, gyümölcsöt, diót, mákot, fűszereket, és ha ez még mindig nem lenne elég az ízkavalkádhoz, gondolj csak bele hányféle finom krémmel és mázzal teheted még finomabbá és mutatósabbá a muffint.

Mitől lesz most ez a süti kifejezetten Halloween muffin?

A kisült muffinokat az őszt uraló színű krémmel fogjuk díszíteni.  A sütőtök színű narancssárga krém vidám színe remekül illik a csokis tésztájú muffin sötétségéhez.

Csak így krémmel a tetején is szuperül mutat a muffin, na de ha igazán felakarod dobni a muffinokat készíts rájuk díszeket marcipánból vagy fondantból. 
Ehhez szerezz be fondant masszát, ételfesték filctollat és Halloween mintájú kiszúrókat, cicát, tököt, denevért, koporsót stb.

A Halloween muffin elkészítése:

Szükséges alapanyagok a muffinhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só

A csokis muffin elkészítése:

  1. A hozzávalókat egyszerűen tedd egy keverőtálba és hagyd, hogy a robotgép dolgozzon. Közben állítsd a sütőt 180°C-ra és készítsd ki a muffin sütődet, helyezd bele a muffin papírokat.
  2. A tésztát adagold ki a muffin kapszlikba és tedd be sülni a sütőbe. 150°C-ra mérsékeld a hőt és süsd készre a sütiket. Hagyd őket kihűlni, aztán kezdődhet a díszítés.

A Halloween muffin krémjének elkészítése:

  • készíts egy alap vajkrémet, de felverhetsz tejszínhabot is, vagy kombinálhatod ezeket mascarponéval, a lényeg, hogy színezd be a krémet narancssárga ételfestékkel és ízesítsd pl. narancs aromával vagy szörppel.
    Fontos, hogy az aromát mindig a már felvert, kikevert krémhez add hozzá, különben kicsapódhat!

Alap vajkrém készítése:

Hozzávalók a vajkrémhez:

  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg vaj/margarin

A vajkrém elkészítése:

  1. A cukrot 2 dl tejjel tedd fel főni, a maradék tejet keverd ki a pudingporral.
  2. Amikor felforrt a tej öntsd hozzá a pudingporos keveréket és sűrítsd be a pudingot.
  3. Ne ijedj meg, hogy egy folyékonyabb állagot kapsz, mint ahogy megszoktad, az olvadt cukortól van. Hagyd kicsit hűlni a pudingot, majd tedd a hűtőbe teljesen kihűlni.
  4. Miután kihűlt a puding, a szoba hőmérsékletű vajjal keverd ki, habosítsd ki.
  5. Így kapsz egy olyan állagú krémet, amivel bátran készíthetsz szép díszítést a tortákra, sütikre.
  6. A krémet ízesítheted, színezheted kedvedre.

A Halloween muffin díszítése:

  1. Használj nagyobb méretű csillagcsövet a habzsákodhoz, töltsd meg a krémmel a zsákot és készíts krémhalmokat a muffinok tetejére.
  2. Nyújtsd ki a különböző színű fondantokat és szúrd ki belőlük a rémisztő figurákat, szimbólumokat.    
  3. Ételfesték filctollal írhatsz, rajzolhatsz a kiszúrt díszekre.
  4. Célszerű pár nappal a felhelyezés előtt elkészíteni a díszeket, hogy kicsit száradjanak, mert ha a krémbe beleteszed őket egy idő után a nedvességtől elvesztik a tartásukat.

Még számos módon elkészítheted a Te Halloween-i muffinjaidat, csak a képzeleted szabhat határt.
Dolgozz a hátborzongató estére jellemző színekkel, készíts fekete krémet a muffinra és szórd meg narancssárga cukorkákkal vagy fehér krémmel és készíts marcipánból szemeket, mintha egy szellem lenne.

További Halloween muffin díszítési ötleteket találsz ezen az angol nyelvű oldalon–>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük