Csoki és mazsola együtt? Igen, remekül összeillenek. Próbáld ki ezt a mazsolás csokis muffin receptet és te is megbizonyosodhatsz róla. A mazsola önmagában eléggé megosztja az embereket, – sokan nem szeretik, egy népes tábor pedig egyszerűen odavan érte-. A mazsola undoros tábort ez a recept sem fogja rávenni a mazsola fogyasztásra, de a többiek imádni fogják ezt a receptet.
Mazsolás csokis muffin recept
Ez a mennyiség kb. 18 db normál méretű mazsolás csokis muffin elkészítéséhez elegendő.
A mazsolás csokis muffin hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg csokoládé
- 5 dkg mazsola
- 1,5 dl natúr joghurt
- kevés rum
- 1 dl szőlőlé
A mazsolás csokis muffin elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
- A mazsolát beáztatjuk kevés rumba.
- A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor kakaópor, cukor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit.
- A mazsolát lecsepegtetjük. A rumot félre tesszük.
- A lisztes keverékbe forgatjuk a mazsolát, hogy ne szálljon le a muffin aljára.
- A margarint mikróban kicsit megmelegítjük, csak hogy ne legyen nagyon kemény.
- Hozzá keverjük a tojásokat, a joghurtot, a szőlő levet és a rumot .
- A száraz és nedves anyagokat kicsit elkeverjük és már tehetjük is a mazsolás csokis muffin tésztát a sütőformába. Kb. 2/3-áig kell tölteni a mélyedéseket!
- 25 perc alatt készre sütjük.
Tippek a mazsolás csokis muffin készítéséhez:
- Még gazdagabbá tehetjük a muffint, ha durvára vágott diót, mogyorót vagy mandulát is teszünk a masszába. Ilyenkor használjunk egy kicsit több gyümölcslevet.
- A mazsolát helyettesíthetjük más aszalt gyümölccsel, például aszalt sárgabarackkal vagy áfonyával is. Ilyenkor az adott gyümölcshöz leginkább illő gyümölcslevet használjunk a muffin készítéshez.
- Én ebben a mazsolás csokis muffin receptben tejcsokit használtam, de te használhatsz étcsokoládét, vagy fehér csokit is.