Ma ismét egy cupcake receptet ismerhettek meg, méghozzá a mogyorókrémes, diós változatot. Szintén nagyon könnyen elkészíthető és nagyon dekoratív süti.
Hozzávalók:
Tészta:
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 dkg rétesliszt
- 17 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 11,5 dkg margarin
- 1,5 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg darált dió
Krém:
- 12,5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs.csoki ízű pudingpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 1 ek. keserű kakaópor
- 3 ek. mogyorókrém
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A száraz hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk.
- A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, majd magában egy kicsit keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és a tejet.
- A diót ledaráljuk és a lisztes keverékhez adjuk. Az egészet a nedves anyagokhoz keverjük.
- A muffinformába muffin papírt teszünk és kicsit több, mint a feléig töltjük a mélyedéseket! Előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük.
- A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
- A szoba hőmérsékletű vajat robotgéppel fehéredésig (legalább 4-5 percig) keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaóport és a porcukrot és ezekkel is alaposan kikeverjük.
- A kihűlt pudingot és a mogyorókrémet kanalanként, keverés közben adagoljuk a vajas krémhez.
- A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.
- Az egészet szórócukorral, dekorgyönggyel vagy tortadarával díszítjük.
Nagy sikere volt, próbáljátok ki ti is!