Egy igazán egyszerű és finom szedres kevert süti receptet keresel? Ezt a receptet gyorsan elkészítheted és imádni fogja mindenki, aki megkóstolja.
Szedres kevert süti recept
Szedres kevert süti hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 teáskanál vanília aroma
- 25 dkg szeder
- 0,5 dl tej
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 ºC-ra.
- A lisztet a szódabikarbónát és a sót egy tálban elkeverjük.
- A vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojásokkal is alaposan átkeverjük.
- 5 dkg szedret félre teszünk, a többit félbe vágjuk és a lisztes keverékbe forgatjuk.
- A nedves anyagokhoz adjuk a lisztes, szedres keveréket és a tejet, robotgéppel alaposan elkeverjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal.
- Egy kanál segítségével diónyi halmokat teszünk a tepsibe a masszából.
- A maradék szedret hosszában ketté vágjuk és minden sütihalom közepébe egy fél szedret nyomunk.
- A kanál segítségével kevés sütimasszát a szederre kenünk.
- Az előzőleg előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük.
A szedres süti készítése során ne ijedjünk meg, ha lilás színe lesz a masszának a szedertől. Ez csak sütés előtt lesz ilyen, a szedres kevert süti megsülve világos barna színű lesz.