sült túrótorta

Sült túrótorta

A sült túrótorta egy könnyen, gyorsan elkészíthető mégis különleges desszert. Gazdagíthatjuk mazsolával vagy fogyaszthatjuk lekvárral.

Jó sütést és jó étvágyat hozzá!

Sült túrótorta hozzávalói:

  • 1/2 kg túró
  • 4 dl habtejszín
  • 7 ek. cukor
  • fél citrom leve, reszelt héja
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 1 tk. vanília aroma
  • 3 tojás
  • csipet só
A tésztához:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg margarin
Szükséges eszközök:
  • 26 cm-es kapcsos tortaforma,

Sült túrótorta elkészítése:

  1. A kekszet a robotképben összeaprítjuk nem túl apróra, úgy, hogy legyenek benne kisebb nagyobb darabok. (Robotgép hiányában tegyük egy tiszta konyharuhába vagy zacskóba és klopfolóval törjük össze.)
  2. A margarint felolvasztjuk, összekeverjük az aprított keksszel és kézzel egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  3. A túrót és a tejszínt robotgép segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a cukrot, a citrom levét, héját, a vanília aromát és a tojások sárgáját.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, majd a kemény habot óvatosan az előző keverékbe forgatjuk.
  5. A túrós krémet a kekszes massza tetejére öntjük, elsimítjuk.
  6. 180°C fokra előmelegített sütőben 20 percig aranybarnára sütjük.
  7. El is készült a sült túrótorta, ha kihűlt már fogyasztható is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük