Egy könnyű gyümölcsös muffinra vágysz? A szilvás muffin pont ilyen. Próbáld ki te is!
Szilvás muffin recept
Szilvás muffin hozzávalók:
(18 db normál méretű szilvás muffinhoz)
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 12,5 dkg túró
- 12 dkg szilva vagy szilva befőtt
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 2 tojás
A szilvás muffin elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
- A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, szódapor) kimérjük és egy tálban összekeverjük.
- A vajat vagy margarint mikróban kicsit meglágyítjuk, egy két mozdulattal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a villával összetört túrót és a tejet. Az egészet összedolgozzuk.
- A szilvát apró kockákra vágjuk és a száraz keverékbe forgatjuk, így nem fog a muffin aljára süllyedni.
- A száraz és nedves anyagokat néhány mozdulattal összekeverjük.
- A muffinformát előkészítjük, kibéleljük muffin papírral, vagy zsiradékkal kikenjük.
- A mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával.
- Az előmelegített sütőbe rakjuk és 25 percig sütjük.
- Tűpróbát végzünk és ha valóban megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
- A formából már csak teljesen kihűlt állapotban szoktam kivenni.
A vendégeim nagyon szerették ezt a szilvás muffint, pillanatok alatt elfogyott! A túrótól nagyon könnyű és laza lett a muffin tésztája és szeretem, ahogy helyenként felbukkannak a szilva darabok. Nagyon egyszerű, finom és gyorsan elkészíthető muffin!
További gyümölcsös muffin receptek >