cappuccinos muffin, kávés muffin tálalva

Kávés muffin

A kávés muffint édes, de mégis karakteres íze miatt imádják az emberek. Próbáld ki te is!

Kávés muffin recept

Kávés muffin hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 3 evőkanál instant kávé
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 3 dl natúr kefir
  • 0,8 dl olaj
  • 4 ek whisky (elhagyható)

Kávés muffin elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
  2. A diót ledaráljuk.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, instant kávé, cukor, fahéj) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darált diót.
  4. Az olajat kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a kefirt és a whiskyt .
  5. A száraz és nedves anyagokat kicsit elkeverjük.
  6. A muffin sütőformát előkészítjük és már tehetjük is bele a masszát. Kb. 2/3-áig kell tölteni őket!
  7. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük, tűpróbát végzünk és hagyjuk a formában kihűlni a muffinokat.

A diót helyettesíthetjük mandulával, vagy mogyoróval. A whisky elhagyható, de ha van otthon, akkor érdemes beletenni, mert igazán különleges ízt ad a kávés muffinnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük