Almás pudingos pite

Az almás pite egy örök klasszikus süti, sokan készítik nap mint nap. Most hoztam egy almás pudingos pite receptet, amit bátran próbálj ki Te is, mert isteni finom. A puding remekül feldobja ezt a sütit.

Almás pudingos pite hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej

Töltelék hozzávalói:

  • 6-7 db alma
  • 5 evőkanál cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 csapott evőkanál keményítő
  • 1 csomag vaníliás puding a csomagolás szerint elkészítve

Almás pudingos pite elkészítése:

  1. A kimért lisztbe keverjük a sütőport és a porcukrot.
  2. A vajat belemorzsoljuk a lisztbe.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet is.
  4. Egynemű masszává gyúrjuk és betesszük a hűtőbe pihentetni.
  5. Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és kicsit kinyomkodjuk a levét.
  6. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat majd elkezdjük főzni.
  7. Amikor már levet eresztett és megbarnult, hozzákeverünk 1 csapott ek. keményítőt.
  8. A pudingot a csomagolása alapján elkészítjük.
  9. A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és kivajazott tepsibe vagy pite formába tesszük. A maradó tésztát újból összegyúrjuk, ebből készül rács a tetejére.
  10. A tésztára először az almát, majd a pudingot tesszük.
  11. A tésztából 1 cm-es sávokat készítünk és rácsos mintában helyezzük a a tetejére.
  12. Megkenjük tojással és 180°C-os sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul a tészta.
  13. El is készült az almás pudingos pite, porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük